Fashion news

Όλα όσα αγαπά τώρα ο Olivier Rousteing

Όλα όσα αγαπά τώρα ο Olivier Rousteing

… την ατμόσφαιρα της επιστροφής

«Αγαπώ το φθινόπωρο, την αίσθηση του τέλους των διακοπών που αναμειγνύεται με την ενέργεια της επανόδου στη δουλειά. Τα καινούρια σχέδια, τα μαυρισμένα ακόμη κορμιά που ντύνονται με φθινοπωρινά ρούχα, τα καλοκαιρινά φλερτ που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, αλλά, αλίμονο, δεν διαρκούν. Υπάρχουν τόσες λεπτομέρειες που κάνουν αυτή την περίοδο του χρόνου τόσο ξεχωριστή…

…να ξυπνά νωρίς

«Μου αρέσει να σηκώνομαι γύρω στις 6.30 με 7 το πρωί. Η μητέρα μου μου έλεγε συνεχώς ότι “ο κόσμος ανήκει σε εκείνους που ξυπνούν νωρίς”, μια συμβουλή που ακολουθώ. Για να ξυπνήσω καλά, τρέχω για περίπου μια ώρα στον διάδρομο βλέποντας βιντεοκλίπ του Prince ή της Beyonce -την οποία πρόσφατα έντυσα για το ψηφιακό άλμπουμ Black is King (σ.σ.: προβλήθηκε στο τέλος Ιουλίου στο κανάλι Disney+)- ή παλιές σαπουνόπερες όπως Santa Barbara, Δυναστεία, Beverly Hills, Hartley, Hearts Alive. Και δεν σταματάω. Μου αρέσουν οι σειρές από τα ‘80s και ‘90s, με αυτές μεγάλωσα. Τα λουκ εκείνων δεκαετιών πολλές φορές με εμπνέουν για τις δικές μου κολεξιόν».

…να καταφεύγει στους παππούδες του

«Είμαι πολύ δεμένος με την οικογένειά μου και ιδιαίτερα με τους παππούδες μου. Όταν ήμουν παιδί, μέναμε πολύ κοντά και πήγαινα συχνά να παίξω σπίτι τους τα απογεύματα ή περνούσα εκεί τα Σαββατοκύριακα. Ακόμη και σήμερα το σπίτι τους είναι για εμένα το κουκούλι μου. Όταν βρίσκομαι εκεί, η επιτυχία, το χρήμα και η διασημότητα είναι έννοιες χωρίς καμία σημασία. Η ατμόσφαιρα εκεί είναι αγνή και καθαρή. Κατά τη διάρκεια του lockdown, δεν υπήρξε ούτε μια εβδομάδα δίχως να ανταλλάξουμε μια βιντεοκλήση, ένα απλό μήνυμα ή μια φωτογραφία. Όλα αυτά μου επέτρεπαν να περνάω λίγο καιρό μαζί τους, καθώς, προς μεγάλη μου λύπη, δεν έχω πια τον χρόνο να πηγαίνω συχνά στο Μπορντό».

…να μαγειρεύει

«Αυτό είναι ένα καινούριο πάθος μου. Βέβαια απέχω πολύ από το να λέγομαι “top chef”. Ξεκινάω με τη φιλοδοξία να φτιάξω μοσχάρι μπουργκινιόν και καταλήγω να μαγειρεύω μακαρόνια με ελαιόλαδο. Ανεβάζω μάλιστα, για πλάκα βέβαια, στο Instagram βίντεο με συνταγές μαγειρικής. Το αποτέλεσμα είναι άλλοτε αστείο και άλλοτε… τρομακτικό. Δεν τα παρατάω όμως, είναι το κίνητρο που μετράει. Η επόμενη πρόκληση για εμένα είναι να φτιάξω κοτόπουλο στην κατσαρόλα με πατάτες φούρνου. Λατρεύω τα παραδοσιακά φαγητά».

να ψάχνει για ευκαιρίες

«Η βόλτα στην αγορά SaintQuen είναι το αγαπημένο μου χόμπι. Μπορώ να φύγω από εκεί έχοντας αγοράσει αγάλματα, έπιπλα του ’70 ή καρέκλες Louis XVI. Τον περασμένο χειμώνα βρήκα μια λάμπα που θα μπορούσε να ανήκει στην Gabrielle Chanel. Επίσης μπορώ να περάσω ώρες ψάχνοντας για παλιά περιοδικά μόδας, π.χ. τεύχη του ELLE από τις δεκαετίες ’80 και ’90. Έχω πάθει εμμονή με τις συλλογές της Carlyne Cerd de Dudzeele, λατρεύω το ποπ στυλ της. Αυτά τα περιοδικά αξίζουν χρυσάφι».

Το τηλέφωνό του

«Έχω ένα iPhone. Δεν μπορώ χωρίς αυτό. Για εμένα που ζω μόνος, σε περιόδους όπως εκείνη της καραντίνας αυτό το αντικείμενο ήταν ευλογία».

Το ρούχο

«Ένα σταυρωκουμπωτό σακάκι, σε στυλ Gainsbourg. To λάτρευε και ο πατέρας μου. Όταν το φοράω, νιώθω σαν σούπερ ήρωας».

Το βιβλίο

«Η ταινία Οι Άθλιοι του Ladj Li μου κίνησε το ενδιαφέρον να ξαναδιαβάσω το ομώνυμο έργο του Victor Hugo. Γράφτηκε το 1882 αλλά είναι τόσο σύγχρονο!»

Το ντοκιμαντέρ WONDER BOY της Anissa Bonnefont είναι διαθέσιμο στο MyCanal.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… elle.gr

Σχετικά άρθρα